17.11.2016

Rödl & Partner sõlmis koostöölepingu ühe Taani juhtiva advokaadibürooga LEAD. Seeläbi on Rödl & Partner alates jaanuarist 2017 tegev oma nime all ka Taani pealinnas Kopenhaagenis, olles ülemaailmselt esindatud 107 bürooga kokku 50 riigis.

Jaanuarist 2017 tegutseb advokaadibüroo nime "LEAD, Rödl & Partner" all. Põhifookuses on välisinvesteeringute ja tehingute alane nõustamine. Kogenud partnerid eesotsas Alexandra Huberi ja Christian Schwarz-Hanseniga on varem töötanud mitmetes Taani juhtivates advokaadibüroodes. Austrias sündinud ning Grazis ja Washington D.C.’s õigusalase hariduse omandanud Alexandra Huber on M&A tehingutele spetsialiseerunud Taani advokaat. Advokaat Christian Schwarz-Hansen nõustab kliente nii taani kui saksa keeles ning on keskendunud eelkõige kinnisvaratehingute ja finantseerimise valdkondadele.

"See strateegiline areng täiendab suurepäraselt meie senist äritegevust Läänemere ümbruses," märkis Rödl & Partneri tegevjuht professor dr Christian Rödl. "Tegutseme Põhja-Euroopa piirkonnas alates 1993. aastast ja viimaseks saavutuseks saame lugeda firma kasvu Soomes. Tänu LEAD, Rödl & Partnerile Taanis jätkame oma rahvusvahelist interdistsiplinaarset laienemist."

Kopenhaagen kuulub majanduslikult suure tähtsusega Öresundi piirkonda, kus elab ligi 4 miljonit elanikku. Piirkond areneb ning on üks tugevamaid majandusregioone Euroopa Liidus. "Öresundi regioon on sillaks Saksa suurettevõtete ja Põhja-Euroopa maade vahel," lisas Rödl & Partneri Põhja-Euroopa regiooni eest vastutav partner Jens Pastille. "Samaaegselt on Saksamaa regiooni kõige tähtsam kaubandus- ja majanduspartner."

Arvestades keskmisest kõrgemat kasvutempot on Põhja-Euroopa naaberriike aastaid peetud majanduslikult stabiilseimaks regiooniks Euroopas. Suur investeeringute vajadus avaliku infrastruktuuri, kinnisvara, logistika ja energia sektorites tagab ka lähiaastatel kõrge majanduskasvu tempo.

Algallikas: Rödl & Partner