• First German professional services firm in Mexico
  • Rödl & Partner strengthens presence at key automotive locations worldwide
  • Number of Rödl & Partner offices grows to 86

Read more here.

Esimese konsultatsiooni- ja audiitorfirmana avas Rödl & Partner oma büroo Venemaa Musta mere äärses olümpialinnas Sotšis. Bürood asus juhtima audiitor Iurie Borşci, kes kolib sinna üle Moskva büroost. Põhitegevuseks on raamatupidamisteenused ning juriidilised ja maksukonsultatsioonid 2014. aasta olümpialinnas asuvatele välismaistele ettevõtetele.

• Worldwide growth of 8 per cent with revenues up at € 235.2 m
  • New leadership generation: 2011 firm management team aiming high
  • Successful business model: worldwide multi-disciplinary professional services
  • International expansion: new locations announced in Latin America, Western Europe and Central Asia

Read more here.

09.05.2011

Rödl & Partner expands to Georgia

Rödl & Partner has announced that the firm is expanding to Georgia. Currently the firm, which was established in Germany already more than 30 years ago, operates in 37 countries worldwide.

In the recent past Georgia has implemented several far-reaching reforms, due to which the country has rapidly become more and more attractive as an investment location. Above all the liberalization of labor law, but also the business-friendly tax policies, has formed a strong foundation for foreign investors’ interest in company establishment as well as for sustainable economic growth in the country.

Due to its traditional role as mediator between East and West, Georgia also has a geopolitically strategic location and offers significant opportunities relating thereto. Especially the engineering industry, agriculture, forestry and construction industries provide good market entry opportunities for German investors.

Rödl & Partner will support clients in its office in Tbilisi, focusing on accounting, legal and tax advice, in close cooperation with Rödl & Partner office in Moscow.

The contact information of Tbilisi office can be found under Locations.

07.04.2011

Launch of business news portal Rödl Business News

In April 2011 a new business news portal Rödl Business News (RBN) was launched. RBN is an autonomous daily updated electronic medium which offers business news in German, provides insight to trends and researches in various business sectors and includes also a corner for Rödl & Partner company news.

The business portal aims to become an important source of information for German and international companies, focusing above all on areas which are of particular interest for SMEs and family enterprises. Behind the RBN stands a team of business editors with international experience.

Rödl Business News portal can be found at http://www.roedl-business-news.com/

We wish you a lot of pleasure reading the RBN!

09.03.2011

Audiitor: mikroettevõtetel oleks RIKi projektist abi

Kuigi RIKi uue e-raamatupidamisteenuse projektis on nõrku kohti, oleks Rödl & Partner Audit OÜ vandeaudiitori ja juhatuse liikme Mart Nõmperi hinnangul mikroettevõtetel sellest teenusest abi.

Nõmper ütles, et Rödl & Partner Audit OÜ suhtub RIKi algatusse pakkuda mikroettevõtetele e-äriregistris või e-maksuametis raamatupidamisteenust positiivselt. "Ma võin küll mõne suhtes ülekohtune olla, aga valdav osa FIE-de ja mikroettevõtete raamatupidamisest ei kannata mingit kriitikat ja nende finantsaruanded ei anna kohe kindlasti õiget ega õiglast ülevaadet nende tegevusest ja finantsseisust," nentis Nõmper.

Lugege artiklit edasi siit.

18.02.2011

Gaselli TOP aastal 2011

Äripäeva eriväljaandes Gaselli TOP avaldati 18. veebruaril 2011 kiiresti arenevate ettevõtete edetabel, mis on arvutatud 2007-2009.a majandusandmete alusel. Edetabeli 61. kohale platseerus Rödl & Partner Audit OÜ.

Edetabelisse pääsemiseks pidi gasellfirma kasvatama vaatlusperioodil kahe aasta jooksul käivet ja kasumit kaks korda. Gasellide TOPi koondjärjestus moodustus ettevõtete kohapunktide liitmisel müügitulu kasvu (2006. aasta võrdlus 2008. aastaga) ja kasumi kasvu tabeli (2006. aasta võrdlus 2008. aastaga) kohtade järgi.

Artikli juurde

12.01.2011

Saksamaa ettevõtjate uuring 2010

Pereettevõtluse strateegiaekspert Weissman & Cie viis koostöös Rödl & Partneri ning Nordea Bank Zürichiga läbi 100 Saksa pereettevõtte uuringu selgitamaks välja nende konkurentsieelised ning jätkusuutlikkuse tegurid.

Uuringu raport on saadaval saksa keeles:

Unternehmerbefragung Deutschland 2010